Ånei! Du mangler JavaScript! Det må aktiveres i nettleseren din for at du skal kunne se denne nettsiden.

Hos Martin

Event og festlokalene til Hos Martin

Restaurant — 2022

Et bakeri, en restaurant og eventlokaler. Store arealer skulle fylles når Hos Martin flyttet sin drift til Hotel Victoria i Fredrikstad.

Hotel Victoria er et modernistisk murbygg ferdigstilt i 1938 av arkitekt N. Thoresen. Hotellet ligger i Fredrikstad sentrum vendt mot kirkeparken og er en viktig del av Fredrikstads identitet og historie.

Hotellet fikk nye eiere i 2021 og fikk gjennomgå store oppussinger i 2022. Hos Martin driver nå bakeri og restaurant i 1. etasje som Ørseng Interiørarkitektur har vært med å utforme. Interiøret er tilpasset driften til Hos Martin og deres profil, samtidig som det ivaretar bygget sitt tydelige modernistiske uttrykk.

Bakeriutsalget fremstår lyst og delikat med store overflater til display av bakevarer. Serveringsdisken følger videre inn i restauranten hvor stemningen er mer dempet. Serveringsdisken binder lokalene sammen og fungerer som et senterpunkt i lokalet.

En tidligere lounge med vegg til vegg tepper og polstrede sofagrupper ble gjort om til en festsal hvor man har fremhevet følelsen av en bakgård med fliser på gulv, trebord, hengelamper og grønne planter. Resultatet har blitt en rom som både kan brukes i tilknytning til restauranten eller leies ut til arrangementer.

Kunde

Turngata 3 AS

Samarbeidspartnere
  • MAD arkitekter
  • Norlux AS
  • Asenso AS
Fotograf

Anne Bråtveit